Unipussi vauvalle.

Unipussi vauvalle - mikä ihme on TOG?

Miksi valita unipussi vauvalle?

Unipussi on mukava vaihtoehto peiton sijaan vauvalle, sillä unipussissa vauvan on mukava ja lämmin nukkua.

Vauva ei saa unipussia potkittua pois päältänsä ja näin vauvalla on tasaisen lämmin koko yön eikä hän herää kylmyyteen kesken unien. Unipussi antaa vauvalle myös turvallisuuden tunnetta ja takaa vauvalle rauhallisemmat yöunet.

Unipussi on erityisen hyödyllinen tilanteessa, kun vauva alkaa kääntyä itse. Perinteinen peitto voi olla silloin hankala, mutta unipussi pysyy turvallisesti paikallaan. Unipussiin kannattaakin siirtyä viimeistään siinä vaiheessa, kun vauva oppii itse kääntymään.

Unipussin käyttö on turvallista ja sitä käytetään kapalon jälkeen vauvalla korvaamaan peitto. Unipussin kanssa ei tarvitse välttämättä myöskään yöpukua ollenkaan. Tämä riippuu siitä, kuinka paksun unipussin vauvalle valitsee.

Miten valita sopiva unipussi vauvalle?

Unipusseja on eri vahvuisia ja tätä mitataan lämpöluokituksella TOG (thermal overall grade). Mitä suurempi TOG-arvo on, sitä lämpimämpi unipussi on.

TOG-arvojen ohjeistus on viitteellinen ja riippuu vauvasta, mikä hänelle sopii parhaiten. Esimerkiksi toinen vauva voi palella helpommin ja tarvita paksumman unipussin, kun taas toinen voi pärjätä ohuemmalla unipussilla samassa huonelämpötilassa. Myös se, mitä vauvalle puetaan päälle unipussin alle, vaikuttaa valintaan. Vauvan voi laittaa unipussiin pelkällä vaipalla tai laittaa mukavan bodyn tai yöpuvun unipussin alle.

Alla ovat yleiset TOG-ohjeistukset:

  • 1.0 TOG: Ihanteellinen 20-24 asteen huonelämpötiloihin
  • 2.5 TOG: Ihanteellinen 16-20 asteen huonelämpötiloihin
  • 3.5 TOG: Ihanteellinen alle 16 asteen huonelämpötiloihin

TOG luokitukset.

 

Valikoimastamme löydät sekä kevyempää unipussia TOG 1.0 että lämpimämpää unipussia TOG 2.5.

 

Takaisin blogiin

Katso unipussit tästä