BIBS tutit vauvalle.

Luonnonkumitutti vs. silikonitutti

Moni on varmasti törmännyt tutteja ja tuttipulloja hankkiessaan siihen, että mikä ero onkaan luonnonkumisilla tuteilla ja silikonituteilla. Ja ennen kaikkea, mikä tutti olisi paras valinta omalle vauvalle?

Luonnonkumitutti

Luonnonkumi, tunnetaan myös nimellä lateksi, on luonnollinen materiaali, joka valmistetaan Hevea-puusta saatavasta nesteestä. Täysin muoviton luonnonkumitutti on ekologinen ja turvallinen valinta, vapaa BPA:sta, ftalaateista ja PVC:stä.

Sen pehmeä ja joustava rakenne tekee siitä ihanteellisen valinnan lapsille, joilla on jo hampaita, sillä se ei mene helposti rikki puremalla. Myös monet vauvat rakastavat luonnonkumitutin pehmeyttä.

Sterilointi onnistuu helposti kaatamalla kiehuvaa vettä tutin päälle, mutta se ei kestä keittämistä tai mikroaaltouunissa sterilointia.

Silikonitutti

Silikoninen tutti on teollisesti valmistettu vaihtoehto ja se on allergiaystävällinen, hajuton ja mauton. Silikonituttien materiaali ei myöskään sisällä BPA:ta, PVC:tä ja ftalaatteja.

Sileä läpinäkyvä silikonitutti ei ole yhtä pehmeä kuin luonnonkumi, mutta se säilyttää muotonsa, ei vanhene ja kestää korkeita lämpötiloja. Tämän vuoksi silikonisen tutin voi steriloida myös keittämällä sekä mikroaaltouunissa.

Kumpi tutti olisi sitten paras valinta?

Molemmilla materiaaleilla on omat vahvuutensa, eikä toinen ole toista huonompi vaihtoehto. Luonnonkumitutti tarjoaa pehmeyttä ja ekologisuutta, kun taas silikoni on kestävämpi ja allergiaystävällisempi vaihtoehto.

Molemmissa on siis hyvät puolensa ja molemmat ovat täysin turvallisia vauvallesi.

Luonnonkumitutti on muistuttaa enemmän äidin rintaa, kun taas silikonitutti on taas varmasti allergiaystävällinen valinta vauvalle. Kumpikaan materiaali ei sisällä haitallisia aineita, kuten BPA:ta, ftalaatteja, tai PVC:tä. Silikonitutti on täysin hajuton ja mauton, luonnonkumitutissa voi olla pieni kumin ominaistuoksu ja -maku.

Molemmat tutit olisi hyvä uusia 4-6 viikon välein hygieniasyistä, riippuen kuinka paljon tuttia käytetään.

Kokeilemalla selviää, kumpi vaihtoehto sopii paremmin omalle vauvallesi ja kumman hän hyväksyy helpommin!

Valikoimastamme löytyy BIBSin Try-It Collection, joka sisältää neljä erilaista tuttia, joilla voit kokeilla vauvallesi sopivimman. Tuttien imuosat ovat valmistettu luonnonkumista ja silikonista ja niissä on lisäksi kolmea erilaista imuosaa: pyöreä, anatominen ja symmetrinen. 

Voit lukea myös erilaisista tuttiosista lisää blogistamme Minkälainen tutti vauvalle?

Takaisin blogiin
 • Nopea postitus

  Postitamme tuotteet

  1-2 arkipäivässä

 • Ilmainen toimitus

  Yli 100€ tilauksiin ilmainen toimitus

  (normaalisti alk. 4,90€)

 • Ilmainen palautus

  Tuotteillamme on 14 päivän

  ilmainen palautusoikeus

1 / 3