Tutteja.

Luonnonkumitutti vs. silikonitutti

Moni on varmasti törmännyt tutteja ja tuttipulloja hankkiessaan siihen, että mikä ero onkaan luonnonkumisilla tuteilla ja silikonituteilla. Ja ennen kaikkea, mikä tutti olisi paras valinta omalle vauvalle?

Luonnonkumitutti

Luonnonkumi, eli lateksi, on luonnollinen materiaali, joka on valmistettu Hevea-puusta saatavasta tahmeasta ja maitomaisesta nesteestä. Täysin muoviton tutti on ekologinen ja turvallinen, eikä se sisällä BPA:ta, ftalaatteja, tai PVC:tä. Koska lateksi on luonnollinen materiaali, siinä saattaa kuitenkin esiintyä harmittomia pieniä värieroja.

Lapsille, joilla on jo hampaita, suositellaan luonnonkumista valmistettua tuttia. Luonnonkumiset tutit ovat pehmeämpiä ja materiaali on silikonia joustavampaa, joten luonnonkuminen tutti ei mene puremalla rikki yhtä helposti kuin silikonitutti. Myös monet vauvat pitävät luonnonkumitutista juuri sen pehmeyden vuoksi.

Luonnonkumista valmistettuja tutteja voidaan steriloida kulhossa, kaatamalla kiehuvaa vettä niiden päälle. Luonnonkumitutti ei kestä keittämistä tai mikrossa sterilointia.

Silikonitutti

Silikoninen tutti on taas teollisesti valmistettu ja se on allergiaystävällinen, hajuton ja mauton. Tuttien materiaali ei myöskään sisällä BPA:ta, PVC:tä ja ftalaatteja.

Sileä läpinäkyvä silikonitutti ei ole yhtä pehmeä kuin luonnonkumi, mutta se säilyttää muotonsa, ei vanhene ja kestää korkeita lämpötiloja. Tämän vuoksi silikonisen tutin voi steriloida myös keittämällä sekä mikroaaltouunissa.

Kumpi tutti olisi sitten parempi valinta?

Molemmat materiaalit ovat hyvin erilaisia, mutta molemmissa on hyvät puolensa ja molemmat ovat täysin turvallisia vauvallesi.

Jos verrataan materiaaleja, niin luonnonkumi on luonnonmateriaali, kun taas silikoni on teollisesti valmistettu. Luonnonkumitutti on erittäin pehmeä ja muistuttaa enemmän äidin rintaa, kun taas silikonitutti on taas varmasti allergiaystävällinen valinta vauvalle. Kumpikaan materiaali ei sisällä haitallisia aineita, kuten BPA:ta, ftalaatteja, tai PVC:tä.

Kestävyyden osalta luonnonkumitutti kestää puremista paremmin, kun taas silikonitutti kestää paremmin esimerkiksi korkeita lämpötiloja. Silikonitutti on täysin hajuton ja mauton. Luonnonkumitutissa voi olla pieni kumin ominaistuoksu ja -maku. Luonnonkumituttia ei suositella lateksiallergiasta kärsiville.

Tuttien puhdistuksessa ja steriloinnissa on myös eroja, sillä luonnonkuminen tutti ei kestä niin hyvin korkeita lämpötiloja. Tästä syystä luonnonkumitutti suositellaan steriloitavaksi astiassa, johon kaadetaan päälle kiehuvaa vettä. Tämän jälkeen tuttien annetaan liota n. 5 minuuttia ja nostetaan sitten kuivumaan. Silikonitutit voi tämän tavan lisäksi steriloida myös keittämällä tai mikroaaltouunissa.

Molemmat tutit olisivat hyvä uusia 4-6 viikon välein hygieniasyistä, riippuen kuinka paljon tuttia käytetään.

Kokeilemalla selviää, kumpi vaihtoehto sopii paremmin omalle vauvallesi ja kumman hän hyväksyy helpommin!

Valikoimastamme löytyy BIBSin Try-It Collection, joka sisältää neljä erilaista tuttia, joilla voit kokeilla vauvallesi sopivimman. Tuttien imuosat ovat valmistettu luonnonkumista ja silikonista ja niissä on lisäksi kolmea erilaista imuosaa: pyöreä, anatominen ja symmetrinen. 

Takaisin blogiin
 • Nopea postitus

  Postitamme tuotteet

  1-2 arkipäivässä

 • Ilmainen toimitus

  Yli 100€ tilauksiin ilmainen toimitus

  (normaalisti alk. 4,90€)

 • Ilmainen palautus

  Tuotteillamme on 14 päivän

  ilmainen palautusoikeus

1 / 3